Koekjes met havermout en banaan

Een goed koekje vol energie

16.02.2016 -
  • Recept

Tijd voor een gezond, maar wel heel lekker tussendoortje!

Koekjes met havermout en banaan Koekjes met havermout en banaan

Deze koekjes zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens supergezond. Havermout, banaan en walnoten geven je een verzadigd gevoel, houden je cholesterolpeil laag en zit vol vezels en anti-oxidanten. En doordat de bites je veel energie en een verzadigd gevoel geven, grijp je niet snel weer naar een ander tussendoortje.

 

Ingrediënten (voor 8 koekjes)

1 rijpe fairtrade banaan

50 gram havermout

30 gram gehakte walnoten

4 eetlepels honing

1,5 eetlepel kaneelpoeder

 

 

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bedek de bakplaat met bakpapier. Prak met een vork de banaan fijn en voeg de havermout en walnoten toe. Meng dit door elkaar en voeg al roerend de honing en kaneel toe. Kneed het geheel tot een dik mengsel.

 

Rol balletjes van ongeveer 2-3 cm groot en druk ze plat op de bakplaat. Zet de koekjes in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin.

 

Ze zijn echt heerlijk als ze nog warm zijn. Je kunt ze ook in rechthoekjes bakken voor echte energybars.

Koekjes met havermout en banaan Koekjes met havermout en banaan Koekjes met havermout en banaan Koekjes met havermout en banaan

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden