Oatly havermelk

Heerlijke 'melkloze' melk

08.04.2016 -
  • Review

Er komt zoveel moois uit Scandinavië. Het noorden biedt ons mooie eco-friendly meubels, kleding en accessoires. Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland blijken ook vaak de ‘groenere’ landen van de wereld. Maargoed, weet je wat er nog meer voor moois uit Scandinavië komt? Heerlijke havermelk.

Oatly havermelk

Wow! No Cow!

Het zal niet iedereen ‘heerlijk’ in de oren klinken. Maar oh, oh, oh wat een uitvinding is dit. Waarom? Normale melk komt van de koe. Om deze melk te produceren eet de koe onder andere haver. De Zweedse jongens en meisjes van Oatly vonden dat de koe makkelijk uit dit proces weggelaten kan worden. Klinkt eigenlijk best logisch, toch? En zo ontstond in de jaren negentig de havermelk van Oatly.

 

Supergezond en natuurlijk!

Havermelk is net zoals soya- of amandelmelk een heel goed alternatief voor normale melk.  Diervriendelijker en voorzien van goede voedingsstoffen, zoals (goede) vetten, vezels en eiwitten. Daarnaast helemaal veilig voor mensen met lactose-intolerantie. Havermelk is iets zoeter dan koemelk en heeft een hele lekkere ‘aarse’ smaak.

 

Varianten

Ik kwam in de supermarkt deze heerlijke variant tegen: Chocolade havermelk! En omdat ik echt een chocoliefhebber ben (ja, echt waar) ging het pak meteen het mandje in! De smaak is even wennen, want havermelk is zoals gezegd wel iets anders dan koemelk. Persoonlijk vind ik dit alternatief veel lekkerder en gewoon natuurlijker dan ‘normale’ melk. Daarnaast is gewoon een glas van dit drankje al heel smakelijk, maar zijn de mogelijkheden ook nog eens eindeloos. Gebruik havermelk bijvoorbeeld in je pannenkoeken- of taartbeslag. Kei lekker, helemaal met zo’n choco-smaakje! Mmm… Chocopannenkoeken 🙂

Oatly havermelk

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden