Het houtje op de muur

Ons homemade wandpaneel

13.11.2016 -
  • Artikel
  • DIY

Langzaam aan krijgt de babykamer steeds meer vorm. Er zit een lekker kleurtje op de muur, de linnenkast en commode zijn geverfd en een weekje geleden legde Mike de laatste hand aan het houten paneel waar het ledikantje voor komt te staan. Ik vind het resultaat zó gaaf!

Het houtje op de muur

Tadaa!

Daar is-tie dan! Een superstrak, houten wandpaneel van ruim twee meter breed en 15 cm diep. In het midden van het paneel is een nisje verwerkt, waar straks het bedje onder zal staan. Zoals je op de foto ziet staan er al enige speeltjes klaar, zoals het prachtig geïllustreerde kinderboekje “Deze hoed is niet van mij” van Jon Klassen en natuurlijk een Rijkswachter om straks over onze kleine te waken 😉

 

Populierenhout

De wand is volledig opgebouwd uit populierenhout, een houtsoort die we om verschillende redenen gekozen hebben. Ten eerste is het een ‘mensvriendelijk’ houtje. Het is een niet giftige houtsoort die ook niet splintert. Daarnaast voelt het hout zacht en warm aan. Het is ontzettend licht, maar toch sterk. Populierenhout heeft in tegenstelling tot underlayment een heel zacht en licht uiterlijk met maar hele lichte nerven en vlammen. Dat houdt het geheel rustig.

Uit eigen regio

Populieren komen veel voor in Nederland en België. De tijd om deze houtsoort te vervoeren is dus maar kort en het vervoer is daarom dus stukken minder milieubelastend dan houtsoorten uit het buitenland. Daarnaast groeit de populier ontzettend hard en is daarom uiterst snel klaar voor de kap.

Het houtje op de muur
Het houtje op de muur

Badkamerkastje wordt commode

Op marktplaats vond ik een ontzettend schattig donkerhouten badkamerkastje met marmeren blad. Ik dacht, waarom allerlei splinternieuwe (en vaak saaie) meubeltjes inslaan als er zoveel mooie tweedehands opties zijn? Snel een bod gedaan dus en al snel stond het vintage kastje op de kamer, klaar om geverfd te worden. Hiervoor heb ik Okergoud gebruikt, de trendkleur van het afgelopen jaar. Met slechts één liter heb ik de commode én de binnenkant van de linnenkast kunnen voorzien van een knallend kleurtje.

 

Afstylen maar

Over twee weekjes komt het ledikantje binnen en ondertussen ben ik al op zoek naar mooie accessoires en opbergers voor de kamer. Een aantal winkeltjes waar ik al eindeloos aan het scrollen ben geweest zijn wonenmetlefkids.nl, littlesmall.nl en momenteel mijn favoriet wolfenwolkje.be, waar prachtig houten en net-even-anders decoratie en speelgoed verkocht wordt.

Het houtje op de muur Het houtje op de muur

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden