Adopteer een kerstboom

Een duurzaam boompje dat mag blijven

03.12.2016 -
  • Artikel

Overmorgen is het Sinterklaasavond en hoewel ik geen Sinterklaas vier, maakt dit me toch wel heel blij. Waarom? Na 5 december mag ik schaamteloos een kerstboom in huis halen! Er worden hier in huis al heel wat opties overwogen, want wist je dat ook je kerstboomkeuze heel duurzaam kan zijn?

Adopteer een kerstboom

Het ene huishouden is heel romantisch; kiest ieder jaar met het hele gezin een mooi boompje uit, zet ‘m in huis en tuigt ‘m mooi op. Echter worden al die sparren ieder jaar na de kerst opgehaald, bijeengebracht en vervolgens verbrand. Ontzettend zonde natuurlijk, omdat iedere boom ook nog CO2-uitstoot veroorzaakt bij de kweek, transport en verbranding.

 

Velen denken daarom een duurzame keuze te maken met het in huis halen van een kunstboom, maar niets blijkt minder waar. Bij de productie van zo’n plastic kerstboom komt namelijk nog veel meer CO2 vrij. Zo’n boom moet je ruim tien jaar gebruiken, voordat ie duurzamer is dan een echte boom. Allemaal afhankelijk van verschillende factoren natuurlijk; Haal je de boom bij een lokale kwekerij? Haal je ‘m met de auto?

 

Een mooi alternatief? Adopteer een kerstboom! De kwekerij kent al zestien verschillende uitgiftepunten verdeeld over Nederland. Bij zo’n uitgiftepunt vul je een adoptieformulier in en ontvang je je gelabelde kerstboom. Deze boom wordt biologisch gekweekt en is met kluit in huis te halen. Na de feestdagen kun je in januari de boom op laten halen of terugbrengen. De boom wordt terug in de grond gezet en blijft daar tot je ‘m het volgende jaar weer op komt halen. Je haalt, als je wil, dus ieder jaar dezelfde boom in huis! Niet tevreden? Dan kun je een andere boom kiezen en kan jouw boom door een ander in huis gehaald worden.

 

Geïnteresseerd en benieuwd waar jij jouw boompje kan halen? Kijk op www.adopteereenkerstboom.nl.


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden