De blije kinderkamer

Mooie prints om je baby te stimuleren

23.01.2017 -
  • Artikel

Hartstikke leuk, al die grafische prints en illustraties voor op de babykamer! Ze fleuren niet alleen de boel op, maar patroontjes, contrasten en vormen zijn ook nog eens heel goed voor de hersenontwikkeling van je hummeltje. Moeite met het vinden van mooie plaatjes? Ik help je een handje op weg.

De blije kinderkamer

Afgelopen weekend was ik bezig met het samenstellen van een leuke collage voor boven het ledikantje, maar vond het best lastig om leuke illustraties te vinden die mooi bij elkaar passen. Ondanks dat al die kleurtjes heel stimulerend zijn, wil ik niet dat de slaapkamer te druk wordt. Daarom koos ik ervoor om eigen illustraties te gebruiken en deze qua kleur op elkaar af te stemmen. Op de foto zie je een schets die ik maakte om de collage samen te stellen.

 

Plaatjes kijken

Liever gewoon iets kopen? Dan zijn er genoeg getalenteerde vormgevers die de leukste printjes maken. Ik vertelde je eerder al over Liekeland en haar sprookjesachtige illustraties. Daar lees je hier meer over. Andere lijnen waar ik heel blij van word zijn Eef Lillemor, Walnut & Walrus, Fine Little Day, Donna Wilson en last but definitely not least; My Deer Art Shop.

 

Zoek op Pinterest naar quotes om de tekeningen mee af te wisselen. Op dit board verzamelde ik alvast wat leuke tekstjes. Nog leuker is om zelf aan de slag te gaan met handlettering. Een aantal boeken om je op weg te helpen; Handlettering doe je zo! en Letters! zijn twee leuke, laagdrempelige boeken, waarmee je direct aan de gang kan. In Progress (van mijn favoriete lettering artist Jessica Hische) is iets ingewikkelder, maar hoe dan ook ontzettend inspirerend!

 

Mocht je meerdere illustraties en quotes uitgezocht hebben, hang ze dan bij elkaar in een collage. Dit zorgt ervoor dat het niet te rommelig in de kamer wordt. Nog een tip om zo’n verzameling rustig te houden, is om ze qua kleur op elkaar af te stemmen.

 

De prints liggen nu bij de drukker, dus binnenkort kunnen ook deze opgehangen worden in de kamer. Jeej! 😀

De blije kinderkamer

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden