Start 2017 heerlijk hyggelig

De musthaves van januari 2017

08.01.2017 -
  • Artikel

Heerlijk hè, die decemberdagen? Lekker binnen in je favoriete hoekje met een kleedje, een warm drankje en het geluid van een knisperend haardvuur (al dan niet kunstmatig). De Denen noemen het ‘hygge’ (spreek uit ‘huu-kuh’) en zien het als een ‘way of life’ die kenmerkend is voor Denemarken. Maar zodra de feestdagen voorbij zijn en de sfeerverlichting weer naar zolder gaat, is deze knusheid lastig te bewaren. Het is weer tijd voor een lijstje musthaves, met deze maand als thema; Houd het huis hyggelig!

1. Een week geleden ontdekte ik in een boekhandel dit boek van Meik Wiking, CEO van The Happiness Research Institute. Het legt de basics van ‘hygge’ uit en helpt je het hele jaar door die knusheid vast te houden. 2. Hygge gaat om diepgaande relaties en wat is nu leuker dan met vrienden urenlang te filosoferen over de grote dilemma’s in het leven? Dit geweldig geestige boek helpt je op weg. 3. Heerlijk onder een dekentje van Koeka op de bank cocoonen, zo komen we die koude maanden wel door. 4. En onder dat dekentje drink ik dan het liefste een warme chocolademelk. Mijn favoriet? De chocoladepoeder van Barú, en dan het liefste die met kleine marshmallows! Mmm… <3

Start 2017 heerlijk hyggelig

5. Twee belangrijke onderdelen van hygge? Kaarslicht en comfort food. Deze leuke kaarsen van Atelier OZO combineren beide moeiteloos! Alsof je in de banketbakkerij van het Land van Laaf ligt! 🙂 6. Pure hygge is pas écht voelbaar als je thuiskomt van een koude winterwandeling. Dus hop, die mooie boots van TOMS aan en de hort op! 7. Warme dranken zijn dus heel belangrijk in deze donkere maanden. En laat ook rustiek, Scandinavisch design heel mooi passen binnen de hygge-leer. Die warme choco drink je dus uit dit prachtige keramiek van HK Living. 8. Ooh, deze broek van ARMEDANGELS ziet er heerlijk zacht uit en is niet alleen heel erg comfortabel om op de bank te dragen, maar met een mooie paar heels eronder ook stylish genoeg voor buiten de deur.


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden