De mooiste houten musthaves

Wishlist van februari 2017

04.02.2017 -
  • Artikel

Januari is zó ontzettend snel voorbij gegaan en dat betekent dat het weer tijd is voor een maandelijks lijstje musthaves! Ik ben gek op houten designitems en ook voor op de kinderkamer gaat mijn voorkeur naar mooie, handgemaakte houten speeltjes en accessoires, het liefst met een goede gedachte. Daarom deze maand een lijst gevuld met mooi hout, voor jong én oud!

1. Het is ‘s avonds nog steeds donker, dus de kaarsjes blijven binnen nog even aan. Deze minimalistische, strakke kaarsenhouder is ontworpen door het in Hannover gevestigde designersduo SNUG.STUDIO en wordt ook vervaardigd in kleine Duitse fabrieken. 2. Zo lief, het verhaal van Studio ROOF. Deze studio bestaat uit een designerstel en hun drie kinderen, stuk voor stuk ambachtslieden met veel passie voor het vak. Deze stoere kruk / bijzetter met lief detail toont duidelijk de kernwaarden; schoonheid en duurzaamheid. 3. Daaag, plastic, felle Lego. En hallo, milieuvriendelijke, houten Mokulock bouwsteentjes! Zeg nou eerlijk, dit ziet er toch veel mooier uit? 4. Yesss, de Rijkswachters hebben een nieuw familielid; De Rijkswachters Diorama. In samenwerking met Zuid-Afrikaanse kunstenares Flagg, die bekend is geworden met haar miniatuurtaferelen in vintage objecten. Nog steeds gemaakt van opslagkisten van het Rijksmuseum, maar nu voorzien van de leukste LED-verlichte stillevens. Limited editions, dus op = op! 5. Polen geeft ons zoveel moois op designvlak! Zo ook deze klassieker, de 366 Easy Chair, die nieuw leven is ingeblazen door 366 Concept. Ontworpen én gemaakt in Polen, vervaardigd van handgeselecteerd, supersterk essenhout en afgewerkt met vernis op waterbasis.

De mooiste houten musthaves

6. Deze stoere hanglamp van Good & Mojo is gemaakt van houtsnippers, ultieme recycling dus! Maar dat is niet het enige wat deze lamp bijzonder maakt. Van iedere verkochte lamp gaat ook nog een deel van de opbrengst naar The WakaWaka Foundation, een stichting die zich sterk maakt om veilige zonne-energie oplossingen te leveren aan mensen die geen toegang tot elektriciteit hebben. 7. Ik was meteen verliefd op deze leuke houten beestjes van T-Lab! De dieren uit deze Polepole (Swahili voor ‘langzaam’) serie worden ieder handgesneden en vervolgens met oog voor detail geschilderd. Elk diertje is dus uniek! 8. Lekker stapelen met de houten huisjes van het Roemeense Ubikubi. Of het nu stapelblokken, designobjecten of allebei zijn, één ding is zeker… Deze kanjers zijn niet alleen mooi, maar ook goed voor je geweten. Ze zijn namelijk gemaakt van 100% natuurlijk houtafval uit de meubelindustrie. 9. Wat krijg je als een designer / horlogemakerszoon een klok stript tot de essentie en dit object voorziet van frisse pastelkleuren? Juist, de KLOQ, van Arjan Ros! De klokken worden in Nederland gemaakt van gecertificeerd multiplex van berkenhout en recycled laminaat. Een écht eyecatcher die nu al aanvoelt als een klassieker!


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden